Sökord: ladda  ner  pdf

Hur laddar jag ner e-boken till min dator/läsplatta/smartphone?

Senast ändrad 2020-09-24
Rösta här
  -

Fråga

Hur laddar jag ner e-boken till min dator/läsplatta/smartphone?

Svar

Du har möjlighet att ladda ner dina köpta E-böcker tre gånger under en 12-månadersperiod.
Efter tre nedladdningar försvinner möjligheten att ladda ner boken och efter 12 månader försvinner boken ifrån mina sidor oavsett antal nedladdningar.
På Mina sidor ser du hur många nerladdningar som har gjorts av respektive e-bok.

E-böcker som du har köpt kan du ladda ner som PDF-eller Epub-format. Vilket format boken finns i ser du på produktsidan i webbutiken.
Du laddar ned e-boken genom att trycka på knappen "PDF" eller ”Epub”.

PDF-filer läser du med Adobe ReaderEpub-filer på dator läses med Adobe Digital Editions. Båda programmen är kostnadsfria. För Epub-läsning på andra plattformar (till exempel mobiltelefoner och läsplattor) finns ett stort urval av programvaror.

Om du vill överföra en e-bok från dator till läsplatta gör så här:

iPad

Ladda ner den e-bok du vill spara till valfri plats på din dator

Öppna iTunes och gå till Biblioteket. Välj lägg till fil i Biblioteket från menyn högst uppe till vänster i iTunes. Alternativt ctrl + O på pc.
Bläddra fram din e-bok och klicka sedan på Öppna. Boken läggs nu till under böcker i ditt iTunes-bibliotek

Anslut din iPad, klicka på menyvalet "Böcker" i iTunes-biblioteket.

Klicka sedan på iPad symbolen för att synka manuellt.

Koppla ifrån din iPad och gå sedan till appen iBooks och där hittar du din e-bok.

Android

Spara e-boken på datorn.

Koppla läsplattan till din dator med en USB-kabel. Den kommer upp som en extern hårddisk på datorn.

För över e-boksfilen till din läsplatta och koppla ifrån enheten