Sökord: ladda  ner  pdf

Hur laddar jag ner e-boken till min dator/läsplatta/smartphone?

Senast ändrad 2018-02-06
Rösta här
  -

Fråga

Hur laddar jag ner e-boken till min dator/läsplatta/smartphone?

Svar

Den köpta boken finns tillgänglig för nerladdning i 30 dagar efter genomfört köp.
Du får ladda ner en köpt e-bok upp till 3 gånger. På Mina sidor ser du hur många nerladdningar som har gjorts av respektive e-bok.

E-böcker som du har köpt kan du ladda ner som PDF-eller Epub-format. Vilket format boken finns i ser du på produktsidan i webbutiken.
Du laddar ned e-boken genom att trycka på knappen "PDF" eller ”Epub”.

PDF-filer läser du med Adobe ReaderEpub-filer på dator läses med Adobe Digital Editions. Båda programmen är kostnadsfria. För Epub-läsning på andra plattformar (till exempel mobiltelefoner och läsplattor) finns ett stort urval av programvaror.

Om du vill överföra en e-bok från dator till läsplatta gör så här:

iPad

Ladda ner den e-bok du vill spara till valfri plats på din dator

Öppna iTunes och gå till Biblioteket. Välj lägg till fil i Biblioteket från menyn högst uppe till vänster i iTunes. Alternativt ctrl + O på pc.
Bläddra fram din e-bok och klicka sedan på Öppna. Boken läggs nu till under böcker i ditt iTunes-bibliotek

Anslut din iPad, klicka på menyvalet "Böcker" i iTunes-biblioteket.

Klicka sedan på iPad symbolen för att synka manuellt.

Koppla ifrån din iPad och gå sedan till appen iBooks och där hittar du din e-bok.

Android

Spara e-boken på datorn.

Koppla läsplattan till din dator med en USB-kabel. Den kommer upp som en extern hårddisk på datorn.

För över e-boksfilen till din läsplatta och koppla ifrån enheten